PRIVACY

header_dp/fgo

Boete van 600.000 euro voor gemeente Enschede

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft het bezwaar van de gemeente Enschede ongegrond verklaard, zo blijkt uit berichtgeving van Tweekers. Dit betekent dat de gemeente alsnog de boete van 600.000 euro moet betalen. De gemeente kreeg de boete voor wifi-tracking zonder een deugdelijke juridische grondslag. De privacywaakhond Autoriteit Persoonsgegevens oordeelt dat de boete van 600.000 euro voor …

Boete van 600.000 euro voor gemeente Enschede Lees verder »

Toestemming als grondslag voor gegevensverwerking

Iedere organisatie verwerkt ongetwijfeld persoonsgegevens. Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) mogen organisaties persoonsgegevens verwerken, indien zij hier een grondslag voor hebben. Toestemming is een van de grondslagen voor het verwerken van persoonsgegevens van bijvoorbeeld medewerkers, sollicitanten, cliënten of leveranciers. Zo kan een betrokkene toestemming geven voor de verwerking van zijn persoonsgegevens door de verantwoordelijke …

Toestemming als grondslag voor gegevensverwerking Lees verder »

GGD raakt coronatesten kwijt

GGD Zaanstreek-Waterland raakt 132 coronatesten kwijt. Dit schrijft de website Skipr. Hoe dat heeft kunnen gebeuren is volgens de bronnen nog onduidelijk. De GGD geeft aan de zaak nader te onderzoeken. Verklaring GGD Zaanstreek-Waterland De GGD Zaanstreek-Waterland raakt 132 coronatesten kwijt. De betreffende GGD vermeldt dit op de eigen website: \” GGD Zaanstreek-Waterland is er …

GGD raakt coronatesten kwijt Lees verder »

Datalek bij Bol.com raakt duizenden particuliere verkopers

Datalek bij Bol.com Wederom een groot datalek in e-commmerce. Een datalek bij Bol.com heeft negenduizend particuliere verkopers getroffen. Dit heeft de grootste webwinkel van Nederland bevestigd naar aanleiding van berichten in het AD en RTL Nieuws. De adresgegevens van personen die via Bol.com verkopen, waren drie weken lang voor iedereen op internet toegankelijk. Het gaat …

Datalek bij Bol.com raakt duizenden particuliere verkopers Lees verder »

Wanneer moet mijn organisatie voldoen aan NEN 7510?

NEN 7510-norm geldt ook voor uw zorginstelling Zorginstellingen hebben te maken met steeds meer wet- en regelgeving om aan de kwaliteitsnormen te voldoen. Zo is het niet meer voldoende om een standaard kwaliteitshandboek te schrijven. Zorginstellingen dienen aan de NEN 7510-norm te voldoen. De NEN 7510 biedt kaders voor de informatiebeveiliging in de gezondheidszorg. NEN …

Wanneer moet mijn organisatie voldoen aan NEN 7510? Lees verder »

Google verliest beroep tegen Franse AVG-boete van 50 miljoen euro

De Franse privacytoezichthouder CNIL heeft in 2019 een boete van 50 miljoen euro opgelegd aan Google wegens het schenden van de privacyregels uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De zoekmachinegigant Google ging in beroep tegen deze boete. Deze boete is terecht opgelegd, aldus de Franse Raad van State in een recente uitspraak. Waar ging de …

Google verliest beroep tegen Franse AVG-boete van 50 miljoen euro Lees verder »

Universiteiten verbieden Zoom wegens privacyrisico\’s

Verschillende Nederlandse universiteiten verbieden het gebruik van Zoom wegens privacyrisico\’s. Sommige universiteiten stellen beperkingen aan het gebruik ervan in plaats van verbieden. Vanwege het coronavirus wordt er geen fysiek onderwijs meer gegeven. In plaats daarvan kiezen universiteiten voor onderwijs en toetsing op afstand. Echter, het gebruik van Zoom is voor meerdere universiteiten geen optie. Dit …

Universiteiten verbieden Zoom wegens privacyrisico\’s Lees verder »

AP beboet bedrijf voor verwerken vingerafdrukken werknemers

Inleiding De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een bedrijf beboet voor het verwerken van vingerafdrukken zonder toestemming van werknemers. Dit is besloten na eerder ingediende klachten van werknemers. Zo moesten werknemers van het bedrijf hun vingerafdrukken laten scannen voor aanwezigheids- en tijdsregistratie. Dit is in strijd met de privacyregels, zo maakt de AP duidelijk na onderzoek. …

AP beboet bedrijf voor verwerken vingerafdrukken werknemers Lees verder »

Boete voor KNLTB vanwege verkoop van persoonsgegevens

De Nederlandse privacy toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft tennisbond KNLTB een boete van 525.000 euro opgelegd. Deze boete is opgelegd voor het verkopen van persoonsgegevens. door NKLTB. De KNLTB heeft in 2018 onrechtmatig tegen betaling persoonsgegevens van zijn leden verstrekt aan twee sponsoren. Dit blijkt uit het boetebesluit van de AP. Aanleiding van het onderzoek …

Boete voor KNLTB vanwege verkoop van persoonsgegevens Lees verder »

Scroll to Top